Hartige (plaat)taart van croissantdeeg met creme fraiche en tomaat

Hartige (plaat)taart van croissantdeeg met creme fraiche en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een hartige (plaat)taart van croissantdeeg met creme fraiche en tomaat. Lekker als snack of als hoofdgerecht. Beleg het deeg met tomaat, rode ui, creme fraiche en kaas, breng op smaak met oregano en chili en bak het daarna in de oven tot het mooi goudbruin is.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 360 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige (plaat)taart van croissantdeeg met creme fraiche en tomaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes.
  3. Snijd de rode ui in ringen.
  4. Leg het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  5. Verdeel vervolgens lekker wat creme fraiche over het deeg en strooi een beetje geraspte kaas over het deeg.
  6. Leg vervolgens de plakjes tomaat en de rode ui op het croissantdeeg.
  7. Maak het af met de oregano en de chili.
  8. Zet het hartige taartje voor circa 14 tot 16 minuten in de oven totdat het mooi goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel