Zuid afrikaans kip kerrie

Zuid afrikaans kip kerrie

Smulweb imageSmulweb

Fruit ui met ster-anijs, kaneel, olie, teentjes knoflook, gember, groene pepers, kerriebladeren of laurierbladeren tot zacht. Bak kip in dit mengsel tot goed gekleurd en met kruiderij bedekt. Deze heerlijke Zuid-Afrikaanse kip kerrie is dan klaar om gestoofd te worden in een pan met aardappelen, wortelen en tomaten. Stoof de kip en groenten voor nog een 30 minuten en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kippenbotten
  • 4 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuid afrikaans kip kerrie op tafel.

  1. Fruit ui met ster-anijs, kaneel, olie, teentjes knoflook, gember, groene pepers, kerriebladeren of laurierbladeren tot zacht.
  2. Bak kip in dit mengsel tot goed gekleurd en met kruiderij bedekt.
  3. Doe stukken kip in een stoofpan en bak de overgebleven specerijen in het bakvet.
  4. Voeg genoeg water toe aan het overgebleven bakvet en kruiderij zodat de kip precies onder water staat.
  5. Breng aan de kook en voeg vocht toe aan de kip.
  6. Stoof de kip voor 1 uur met deksel op de pan.
  7. Voeg aardappel, wortel en tomaat toe en stoof verder voor 30 minuten, of tot alles goed gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte