Crockballs de lekkerste gehaktbal uit de jus (slow cooker recept)

Crockballs de lekkerste gehaktbal uit de jus (slow cooker recept)

Smulweb imageSmulweb

Crockballs, de lekkerste gehaktbal uit de jus (slow cooker recept). Gebruik verse ingredienten en voeg gehaktkruiden, citroenrasp, ketjap, knoflook, peper en zout, sambal en een scheutje melk toe, kneed tot een egale massa en laat even rusten. Braad ze 4-5 minuten in de pan en voeg het mengsel toe aan de crockpot. Wacht nu iets meer dan 2 uur en het gerecht is klaar om te serveren!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Crockballs de lekkerste gehaktbal uit de jus (slow cooker recept) op tafel.

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng in een kleine kom het ei, gehaktkruiden, citroenrasp, ketjap, knoflook, peper en zout, sambal en een scheutje melk tot een egale massa. Laat even rusten.
  3. Doe het gehakt in een grote kom en voeg het mengsel van ei toe. Kneed tot een egale massa. Voeg eventueel paneermeel toe.
  4. Zet de crockpot op de hoogste stand en laat voorverwarmen, stel de timer in op 2,5 uur.
  5. Verhit een hapjespan op hoog vuur en doe er een klont braadboter in. Kneed 4 compacte ballen van het gehakt en braad deze 4-5 minuten in de pan.
  6. Haal de ballen uit de pan en leg ze in de crockpot en doe de deksel erop. Voeg een kopje lauw/warm water bij het braadvet en voeg de gepelde tomaten, ketjap en peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en voeg het mengsel toe aan de crockpot.
  7. Wacht nu iets meer dan 2 uur en het gerecht is klaar om te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees