Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge en romige risotto met groene groenten en geroosterde pijnboompitten. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe aan de risottorijst en zorg ervoor dat de rijst beetgaar en romig wordt. Serveer de risotto in diepe borden en strooi er geroosterde pijnboompitten overheen. Eet smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten al roerend mee. Blus af met de witte wijn.
  4. Breng zachtjes aan de kook. Als de wijn door de rijst is opgenomen, voeg je beetje voor beetje de warme bouillon toe. Voeg iedere keer weer wat warme bouillon toe als het vorige deel is opgenomen door de rijst.
  5. Halverwege de kooktijd (na plm. 10 minuten) voeg je de stukjes gedroogde tomaten, peultjes en gesneden groene asperges toe. Het kookproces duurt ongeveer 20 minuten. Dan is de rijst beetgaar en romig (mag niet droog worden!).
  6. Roer de boter door de risotto. Maak de rijst op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
  7. Dien de rijst op in diepe borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de risotto. Lekker met verse (grof) geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente