Kerrie groentesoep

Kerrie groentesoep

Smulweb imageSmulweb

Deze kerrie groentesoep heeft een perfecte balans van kruiden. Ui, gember, kardemom, koriander, kurkuma, champignons, tomaten en kokosmelk worden aan de bouillon toegevoegd, koken tot de perfectie en dan gehakt met peterselie of koriander. Zeker een aanrader!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kardemompeultjes
  • 5 g Kerrieblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kerrie groentesoep op tafel.

  1. Fruit in olijfolie de ui, gember en groene pepers aan tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de kardemom, koriander, komijn, kurkuma, garam masala en kerriebladeren toe en bak ze tot de geuren vrijkomen.
  3. Doe de wortel, aardappelen, champignons en tomaten erbij en roerbak tot alle groenten met kruiden bedekt zijn.
  4. Voeg bouillon toe en breng op smaak met zout.
  5. Kook de groenten zachtjes gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  6. Voeg citroensap, erwten en kokosmelk toe. Kook nog 10 minuten verder.
  7. Roer peterselie of koriander erdoorheen en serveer warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep