- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Geurige aardappel - knoflooksoep met ham en room op tafel.
- Snijd bovenkant van de bollen knoflook af, zet ze op hun "kontje" in een microgolfbestendige schotel of schaal met een bodempje water en besprenkel met olijfolie. Pof de knoflookbollen in hun geheel in enkele minuten gaar (tot ze zacht zijn).
- Vul een kookpot met water en los daarin de bouillonblokjes op. Hierin kun je de aardappelen koken. (Of kook de aardappelen apart).
- Voeg de takjes tijm en eventueel de aardappelen toe (indien apart gekookt) aan de groentenbouillon en knijp hierin de inmiddels zachtgeworden bollen knoflook uit.
- Laat even pruttelen tot alle smaken in de soep zitten en voeg de room toe.
- Haal de takjes tijm uit de soep, mix de soep en voeg de in blokjes gesneden ham toe.
- Kruid af met peper en zout.