Snelle roerbak van gemarineerde runderreepjes en rode kidneybonen

Snelle roerbak van gemarineerde runderreepjes en rode kidneybonen

Smulweb imageSmulweb

Een snelle, smaakvolle roerbak die je echt in een half uurtje op tafel hebt staan. Een gemarineerde runderreepjes en rode kidneybonen met paprika en prei. Om je vingers bij af te likken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Snelle roerbak van gemarineerde runderreepjes en rode kidneybonen op tafel.

  1. Doe de kidneybonen uit blik in een vergiet. Spoel ze af met warm water en laat ze goed uitlekken.
  2. Pel de knoflook en sjalotjes of ui en snipper ze. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snipper hem. Was de prei en snij hem in smalle reepjes. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes of blokjes. Snij de biefstuk in reepjes (runderreepjes zijn gemakkelijker en kunnen direct worden gebruikt). Schil de gemberwortel en snipper hem heel fijn.
  3. Marineer de biefstuk- of runderreepjes minimaal 30 minuten in een mengsel van ketjap manis, citroensap, 1 eetlepel olie en versgemalen peper.
  4. Verhit olie in een wok. Laat de biefstukreepjes uitlekken in een zeef en vang de marinade op. Droog de biefstukreepjes met keukenpapier en bak ze in gedeelten in ongeveer 3 minuten om, tot ze bruin zijn. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Bak in het overgebleven vet de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode pepertjes en gemberwortel al omscheppend 2 minuten.
  6. Voeg de prei en paprika toe en bak nog een paar minuten mee. (Moet beetgaar blijven)
  7. Voeg de gebakken biefstukreepjes en kidneybonen toe en verwarm het geheel al omscheppend.
  8. Proef en voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Kidneybonen