Broccoli veloute met coppa di pharma ham

Broccoli veloute met coppa di pharma ham

Smulweb imageSmulweb

Watertanden van deze broccolisoep met coppa di parma ham. Het is simpel om te maken en met de zoute ham is het een feestje op tafel. Serveer met een proef glaasje Chimay.

45 min bereiden

amuse

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Chimay Blue

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Broccoli veloute met coppa di pharma ham op tafel.

  1. Laat het bouillonblokje oplossen in 600 ml heet water.
  2. Fruit de ui in de olie zonder hem te laten kleuren. Voeg de broccoli toe en giet de bouillon erbij. Laat dit 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd ondertussen de ham in fijne reepjes. Verkruimel de beschuiten grof.
  4. Pureer de broccolisoep tot een schuimige substantie.
  5. Schep een eetlepel verkruimelde beschuit in elk glaasje. Voeg een eetlepel mascarpone toe en verdeel dan de broccolisoep over de vier glaasjes.
  6. Schep hierboven opnieuw een eetlepel beschuit en een eetlepel mascarpone. Garneer tot slot met reepjes ham.
  7. Serveer op kamertemperatuur met een klein lepeltje.
  8. Geef een proef glaasje Chimay erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Broccoli