Caponata

Caponata

Smulweb imageSmulweb

Een typisch Siciliaans gerecht waar een beetje zoet en een beetje zuur elkaar ontmoet. Caponata met pijnboompitten, aubergine, tomaat, en puntpaprika is een smakelijke vegetarische maaltijd.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Caponata op tafel.

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en leg apart.
  2. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan. Voeg blokjes aubergine toe en bak op hoog vuur. Goed roeren en bakken tot de aubergine bruin wordt (ongeveer 6-7 minuten).
  3. Houd de aubergine even apart. Bak vervolgens in 2 eetlepels olie de puntpaprika. Voeg de lenteui toe wanneer bijna klaar. Voeg dan de blokjes tomaat toe en zet het vuur lager.
  4. Voeg de rozijnen, suiker en azijnen toe. Zet het vuur op medium en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten sudderen zodat de smaken mengen. Voeg dan de geroosterde pijnboompitten en gebakken aubergine toe. Roer goed door en laat nog een minuutje verwarmen op laag vuur voordat het vuur uitgaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade