Witlofschotel met mangochutney

Witlofschotel met mangochutney

Smulweb imageSmulweb

Frisse witlofschotel strooibaar met geraspte kaas en een snuf kerriepoeder. Met kruidig gehakt, rozijnen en zoete mangochutney. Heerlijk in combinatie met zachte aardappelpuree.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Witlofschotel met mangochutney op tafel.

  1. Week de rozijnen in wat water. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pan met water en wat zout.
  2. Verwijder de onderkant van de witlof en snijd de witlof in fijne repen. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie en fruit hierin de ui met 1 à 2 el kerriepoeder zacht. Voeg het gehakt toe en roer dit goed los.
  4. Roer de mangochutney erdoor (gebruik 2/3 pot) en voeg dan de witlof en rozijnen toe. Zet het vuur laag en laat het gehakt-witlofmengsel zeker 30 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
  5. Giet ondertussen de aardappelen af en stoom ze even droog op het vuur. Stamp de aardappelen fijn en maak er een zachte puree van door er een scheutje melk, roomboter en de eidooier doorheen te roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek af met de aardappelpuree en tot slot de geraspte kaas.
  7. Bak 30 tot 40 minuten in de oven op 200 graden of totdat de bovenkant goudbruin van kleur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel