Blauwe bessen yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade

Blauwe bessen yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Een yoghurttaart met een bodem van cantuccini en bestreken met witte chocolade (halleluja!). De taart is rijkelijk gevuld met blauwe bessen en een romige yoghurtvulling op smaak gebracht met vanille en limoncello.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Blauwe bessen yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade op tafel.

  1. Vet de bodem en de rand van de springvorm in met wat olie.
  2. Maak de cantuccini door ze in een diepvrieszak te doen en met bijv. een deegrol fijn te maken of doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn.
  3. Roer de gemalen cantuccini door de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm.
  4. Smelt de witte chocolade in een pannetje en verdeel de gesmolten chocolade over de cantuccini-bodem. Zet de vorm ongeveer 45 minuten in de koelkast.
  5. Roer de yoghurt, vanillesuiker en suiker door elkaar. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwarm de limoncello of het citroensap in een pannetje en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
  6. Roer eerst wat van de yoghurt door de opgeloste gelatine en voeg daarna alles door elkaar. Goed roeren. Zet de kom ongeveer 5 - 10 minuten in de koelkast tot de massa dikker begint te worden.
  7. Klop ondertussen de slagroom stijf en schep het grootste deel van de blauwe bessen door de yoghurt. Schep dan de stijfgeklopte slagroom door de yoghurt en schep alles in de springvorm. Garneer met wat blauwe bessen.
  8. Zet de taart een nacht in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Blauwe bessen