- 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Worteltaart met walnoten en roomkaascreme op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Smeer de vormen in met boter en bestrooi met bloem. Zet ze aan de kant.
- Smelt de boter en laat afkoelen. Klop de eieren en suikers totdat ze luchtig en lichter van kleur zijn. Voeg vervolgens de gesmolten boter en vanille toe en mix totdat ze goed zijn opgenomen.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zeef dit vervolgens boven het beslag en roer totdat het net is vermengd. Voeg de geraspte wortel, fijngehakte nootjes, rozijnen en appelmoes toe en roer goed door. Verdeel het beslag over de twee bakvormen (of bak in twee keer).
- Bak in de oven gedurende 40 minuten. Wordt de taart te donker? Leg dan een vel aluminiumfolie over de taart. Test de gaarheid door een prikker even in de taart te steken. Komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar! Haal de taarten uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
- Voor de crème
- klop de boter licht en luchtig. Voeg de roomkaas toe en vervolgens de poedersuiker. Klop totdat het glad is. Koel de crème totdat je de taart gaat opmaken.
- Smeer een deel van de crème op één van de taarten, plaats de volgende erop en smeer ook hierop een laag crème. Decoreer met hele of fijngehakte walnoten.