Gevulde patisson

Gevulde patisson

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gevulde patisson met een vulling van ui, knoflook, salami, courgette en passata. Het geheel wordt kort gegaard en vervolgens 15 minuten in de oven gezet met geitenkaas en noten en zaden crackers. Serveer met frisse salade naar keuze en geniet van dit Italiaanse gerecht!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Passata rustica

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde patisson op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het kapje van de patisson en hol hem uit met bijvoorbeeld een grotere theelepel of ijslepel. Stoom hem kort in een ovenmandje.
  3. Snijd de uien, knoflook, Spaanse peper, courgette en salami in kleine blokjes.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook en Spaanse peper zachtjes in de pan. Voeg kort daarna de salami en courgette toe en laat dit even garen.
  5. Voeg passata toe, niet te veel, het moet een dikke saus blijven en voeg een beetje zout en peper toe.
  6. Haal de patisson uit de pan en leg hem in een ingevet ovenschaaltje. Vul hem met de vulling waarin nog wat kleine stukjes geitenkaas worden toegevoegd. Zet het kapje van de patisson bovenop de patisson. Het kapje hoeft niet mee gestoomd te worden.
  7. Zet het schaaltje ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  8. Serveer het gerecht met een frisse salade en eventueel wat rijst of pasta naar keuze, of zelfgemaakte crackers van noten en zaden.
eet smakelijk