Farfalle met chorizo kip in een champignonroomsaus

Farfalle met chorizo kip in een champignonroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Farfalle met chorizo kip in een romige champignonroomsaus. Bak de kip in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak even aan (hoog vuur) en laat daarna in ongeveer 15 minuten gaar worden op laag vuur. De laatste drie minuten kun je de chorizo toevoegen. Saus van champignons, ui, knoflook, witte wijn, crème fraîche en kruiden. Meng het met de pasta en olijven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Farfalle met chorizo kip in een champignonroomsaus op tafel.

  1. Snij de kip en de chorizo in kleine stukjes. Voor de chorizo kun je plakjes snijden en elk plakje verdelen in 4 stukjes.
  2. Bak de kip in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak even aan (hoog vuur) en laat daarna in ongeveer 15 minuten gaar worden op laag vuur. De laatste drie minuten kun je de chorizo toevoegen. Geen extra olie nodig, er zal voldoende vocht van de chorizo afkomen. Vind je dit teveel vocht dan kun je het er iets uitscheppen.
  3. Laat ondertussen je pasta koken met een scheutje olijfolie en ga aan de slag met je saus.
  4. Maak je champignons schoon en snij in plakjes. Snipper je ui (klein) en snij je knoflook net zo klein. Snij je kruiden fijn (of zet je gedroogde klaar).
  5. Smelt de boter in een pan samen met de olijfolie. Bak de champignon plakjes onder voortdurend doorroeren een beetje bruin. Zodra ze bruin zijn, kun je de ui toevoegen. Blijf goed doorroeren totdat de ui binnen een paar minuten glazig is.
  6. Voeg na 5 minuten het glas wijn toe. Voeg daarna de knoflook toe. Roer dit een minuutje door en voeg je peterselie toe. Breng op smaak met water peper, zout is niet nodig vanwege chorizo. Zet je vuur uit.
  7. Maak de saus romig: voeg de crème fraiche toe en verdeel deze goed. Roer om en laat smelten. Mix met je stukjes kip en chorizo en roer de olijfjes erdoor. Doe de pasta bij het mengsel en mix het goed.
  8. Strooi er tenslotte nog wat peterselie over ter decoratie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte Sauzen Chorizo