- 500 g Gedroogde rode linzen
- 2 el Kandijsuiker
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Citroentaart met frambozen op tafel.
- Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
- Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm, versterk de rand met het overgebleven deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Leg het bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde linzen op. Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C in ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Haal de linzen van de taartbodem en laat de bodem afkoelen.
- Meng het sap van de citroen en sinaasappel, Crème Fraîche, poedersuiker, ei, eidooier, zout en vanillesuiker. Giet de vulling over de taartbodem.
- Bak de taart op 180°C in ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
- Beleg de afgekoelde taart met frambozen, munt en kandijsuiker.