Chili con carne zoals het hoort

Chili con carne zoals het hoort

Smulweb imageSmulweb

Chili con carne zoals het hoort: mals rundvlees gestoofd in tabasco, rode wijnazijn en knoflookpoeder met selderij, paprika en bonen. Een heerlijk verwarmend gerecht dat het wachten meer dan waard is.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Runderlende
  • 0.2 el Koriander
  • 330 ml Bokbier
  • 1 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chili con carne zoals het hoort op tafel.

  1. Marineer lendenlappen voor 4 uur in de tabasco, rode wijnazijn en knoflookpoeder.
  2. Laat vlees uitlekken in een zeef en droog daarna het vlees met keukenpapier.
  3. Bak de lendenlappen blokjes op middelhoog vuur bruin in olijfolie. Haal daarna het vlees uit de pan en doe het in een stoofpan.
  4. Verwarm in het bakvet de runderbouillon en voeg dit toe aan de lendenlappen.
  5. Stoof het vlees voor 2 uur tot het zacht is.
  6. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en fruit de uien, knoflook en rode pepers tot ze zacht zijn.
  7. Bak de 2 soorten gehakt rul met de uien en voeg dit vervolgens bij het rundvlees.
  8. Bak in het overgebleven bakvet de selderij en paprika tot ze zacht zijn.
  9. Bak kruiden en specerijen tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens bier, tomaat, bruine suiker, runderbouillon en 2 soorten bonen toe. Breng het geheel aan de kook.
  10. Voeg daarna het groentemengsel toe aan het vleesmengsel en kook het geheel zachtjes voor 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne