Indiase lams-curry

Indiase lams-curry

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiase lamscurry is een heerlijk gerecht om te serveren tijdens een diner met vrienden of familie. Het lamsvlees wordt mooi bruin gebakken en daarna gemengd met een kruidige groentecurry. Serveer met basmatirijst en een lepeltje crème fraîche voor een feestelijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indiase lams-curry op tafel.

  1. Snijd de groenten in grove stukken. Snipper de ui (niet te fijn). Snijd lamsvlees in reepjes.
  2. Bak in een koekenpan de lamsreepjes met een beetje zout tot ze mooi bruin kleuren. Uit de pan halen en een bord afgedekt bewaren.
  3. Doe de olie in een wok en fruit de ui tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de curry toe en laat het al roerend een minuutje meebakken. Voeg de gesneden groenten toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken. Doe de beide curry's over het mengsel, roer goed om en laat het opnieuw even sudderen.
  4. Verkruimel de bouillontablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe, roeren.
  5. Kook ondertussen de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Giet de kokosmelk bij de groenten en laat het al roerend ca. 15 min zacht koken. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  7. Schep de lamsreepjes door het groentemengsel en laat het even meewarmen. Voeg nu de crème fraîche toe maar houd iets achter om te serveren. Laat alles nog 3 min koken, als het te droog lijkt (het mengsel moet net boven het vocht uitkomen) iets water toevoegen.
  8. Serveren: Doe rijst in een kopje of klein schaaltje, druk goed aan en keer het om op een bord. Schik er groentecurry naast en schep daar een lepeltje van de achtergehouden crème fraîche op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden