Rabarbertaart

Rabarbertaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke rabarbertaart met custard en een knapperige bodem. Het deeg wordt gemaakt van bloem, boter, suiker en ei. Daarna vullen met custard en ingelegde rabarber en afbakken totdat de taart goudbruin en knapperig is. Serveer als dessert of bij de thee/koffie.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rabarbertaart op tafel.

  1. Maak eerst het deeg door de bloem en het zout goed door elkaar te roeren. Mix vervolgens in een andere kom de boter en suiker tot een zachte massa en mix daarna het ei erdoor. Voeg in één keer de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Rol de deegbal in een stuk plasticfolie en leg deze 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het deeg uit tussen twee stukken licht ingevet plasticfolie, en vet de bakvorm in. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en snijd de randen af. Prik gaatjes in de bodem en zet de vorm 20 minuten terug in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de custard door in een pannetje suiker, custardpoeder en melk te verhitten. Roer goed door tot de mix indikt en haal het dan van het vuur. Voeg daarna de boter en vanille toe, doe het in een schaaltje en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
  4. Snijd de rabarberstelen op maat en blancheer ze een minuut in kokend water. Leg ze op een schone theedoek om uit te lekken. Bak de taart met bakpapier en blindbak korrels 20 minuten. Verwijder het papier en de korrels en bak nog 10 minuten.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en laat de taart iets afkoelen. Verdeel de custard over de bodem. Halveer de rabarberstukjes in de lengte en leg ze naast elkaar op de custard. Bak de taart nog 15 minuten af en laat deze afkoelen. Strooi er wat poedersuiker over en serveer als dessert of bij de thee/koffie. Bewaar eventueel overgebleven deeg in de vriezer voor een volgende keer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Rabarbertaart