Flamm kuchen

Flamm kuchen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Flammkuchen uit de Elzas. Dunne krokante bodem, belegd met roomkaas, uien en spekjes. Het zoutige van de spekjes combineert perfect met de frisse roomkaas. Bak de Flammkuchen af in 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 225 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Flamm kuchen op tafel.

  1. Doe de bloem in een kom en roer het zout er goed doorheen. Maak een kuiltje. Los de gist en de suiker op in wat lauw water en giet dit in het kuiltje. Ga kneden en voeg de rest van het water toe. Het deeg moet 10 minuten goed gekneed worden. Vet een kom in met wat olie, leg de deegbal erin, dek af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  2. Schaaf of snijd de ui in hele dunne halve ringen.
  3. Verwarm je oven (met of zonder pizzasteen) voor op 250 graden. De steen heeft wel een half uur nodig om op temperatuur te komen.
  4. Rol het deeg uit tussen twee licht met olie ingevette stukken plasticfolie en leg het vervolgens op bakpapier. Maak 1 grote of 2 dunnere flammkuchen. Prik gaatjes in het deeg, smeer er crème fraiche op, verdeel er ui en spekjes over, en maak af met wat nootmuskaat en peper.
  5. Bak de flammkuchen in 10 tot 15 minuten gaar en knapperig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza