Super coole koude witte tomatensoep

Super coole koude witte tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze super coole koude witte tomatensoep is perfect voor een warme dag. Met een mix van tomaten, kruiden en room zorgt het recept voor een verrukkelijke soep om te genieten. Serveer met gegrilde gekruide garnalen en een topping van tomatenschuim.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Super coole koude witte tomatensoep op tafel.

  1. Pureer de tomaten met het zout en basilicum in de keukenmachine. Giet in een doek, knoop dicht en hang op, vang het vocht op in een kom.
  2. Mix 200 ml. van het heldere tomatensap met de room, voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve cayennepeper en gamba's).
  3. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit. Verwarm 50 ml. van het tomatenmengsel en los daar de gelatine in op. Voeg de rest van het mengsel toe en giet door een fijne zeef in je sifon. Goed schudden! Leg minimaal 6 uur koud.
  4. Grill de gamba's in een klein beetje olie. Bestrooi voor het opdienen met wat cayennepeper en serveer apart. Hang 1 gamba over de rand van het glas.
  5. Schud de sifon goed voor het opdienen. Spuit het tomatenschuim op de soep of in een apart glaasje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep