Bananen-havermout-chocolade koekjes met dadels

Bananen-havermout-chocolade koekjes met dadels

Smulweb imageSmulweb

Deze bananen-havermout-chocolade koekjes met dadels zijn onweerstaanbaar lekker! Stamp de gepelde bananen fijn, voeg havermout en dadels toe. Meng de gesmolten olie, kaneel, zout en stukjes chocolade. Laat 15 minuten staan en schep lepels van het beslag op een bakplaat. Bak 25 minuten goudbruin in de oven.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 20 Dadel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bananen-havermout-chocolade koekjes met dadels op tafel.

  1. Doe de gepelde bananen in een ruime mengkom. Stamp ze helemaal fijn met een aardappelpureestamper of prak met een vork. Voeg hier de havermout aan toe.
  2. Snijd de dadels over de lengte door en verwijder de pitten. Snijd vervolgens in stukjes en voeg dit toe aan de mengkom.
  3. Schenk de gesmolten olie in de mengkom. Strooi hier kaneel en zout overheen. Snijd de chocolade in stukjes en voeg dit ook toe. Roer alles goed door elkaar en laat 15 minuten staan.
  4. Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Schep een lepel van het mengsel op de bakplaat om koekjes te maken. De koekjes worden niet plat tijdens het bakken zoals klassieke chocolate chip cookies, dus je hoeft niet veel ruimte tussen te houden. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
  6. Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes Dadels