Luchtige brownie met geroosterde pecannoten

Luchtige brownie met geroosterde pecannoten

Smulweb imageSmulweb

De luchtige brownie met geroosterde pecannoten is perfect voor chocoladeliefhebbers en is gemakkelijk te maken. Het roosteren van de pecannoten resulteert in een heerlijke smaak en de combinatie met de chocolade is goddelijk. Dit recept is een absolute winnaar!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Luchtige brownie met geroosterde pecannoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Meng de 2 soorten suiker met een spatel door een zeef.
  3. Rooster de pecannoten in een antikleefpannetje. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden en laat de noten afkoelen. Hak 10 noten grof met een koksmes.
  4. Beboter de vorm met de eetlepel margarine en bekleed de bodem en wanden met bakpapier. Zorg ervoor dat de wanden over de bodem gaan. De boter dient hier enkel om het bakpapier te laten "kleven".
  5. Smelt de boter (in kleine stukjes) samen met de chocolade stukjes of callets "au bain-marie". Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Klop de 6 eieren eerst schuimig en voeg daarna de suiker toe. Klop verder op tot een smeuïge massa.
  7. Voeg voorzichtig de chocoladecrème toe en spatel rustig onder.
  8. Voeg vanille-extract toe en spatel onder.
  9. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder onder de compositie. Meng de noten voorzichtig tot een egale massa.
  10. Doe de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten in het midden van de oven.
  11. Laat de brownie eventjes afkoelen en snij hem lauwwarm in de gewenste partjes. Verwijder de partjes pas uit de vorm als de brownie volledig is afgekoeld.
  12. Garneer de partjes met een pecannoot.
eet smakelijk