Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Een lekkere zomerse no-bake taart met vers fruit op tafel.
- Bedek de springvorm met bakpapier, ook de zijkanten.
- Doe de frambozen, rode bessen en aardbeien in een schaal met een kwart kopje poedersuiker.
- Knijp 1 sinaasappel uit en prak met een vork het fruit tot een smeuïg geheel.
- Doe in een aparte schaal ongeveer 275 gram mascarpone met een kwart kopje poedersuiker en roer dit door met een garde tot het geheel is vermengd.
- Giet in een maatbeker 1,5 kopje verse slagroom met 2 zakjes vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract.
- Giet het slagroom/vanillemengsel langzaam bij de mascarpone en mix alles goed door met een garde, ongeveer 4 minuten lang, tot een stevige substantie ontstaat. Dit kan ook met een elektrische mixer.
- Breek de lange vingers in kleinere stukjes en bedek de bodem van de taartvorm hiermee. (Tip: gebruik biscuit voor de middenlaag)
- Giet het fruitmengsel over de lange vingers, ook goed bij de rand.
- Bedek het fruit met mascarpone totdat het niet meer zichtbaar is.
- Leg opnieuw een laag lange vingers of biscuit op het mascarponemengsel.
- Giet op deze laag een dikke laag fruitmengsel. Zorg ervoor dat dit goed vochtig is, zodat de lange vingers het vocht kunnen opnemen en zacht worden.
- Dek deze laag ook af met het mascarpone mengsel.
- Bedek de laatste laag met blauwe bessen.
- Zet de taart voor een aantal uur (of de hele nacht) in de koelkast.
- Geniet van jouw heerlijke taart!