Een lekkere zomerse no-bake taart met vers fruit

Een lekkere zomerse no-bake taart met vers fruit

Smulweb imageSmulweb

Zonder bakken een frisse, zomerse taart op tafel: een cheesecake met fruit! Heerlijke zachte mascarponecrème, lange vingers en vers fruit: een feest van smaken.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Een lekkere zomerse no-bake taart met vers fruit op tafel.

  1. Bedek de springvorm met bakpapier, ook de zijkanten.
  2. Doe de frambozen, rode bessen en aardbeien in een schaal met een kwart kopje poedersuiker.
  3. Knijp 1 sinaasappel uit en prak met een vork het fruit tot een smeuïg geheel.
  4. Doe in een aparte schaal ongeveer 275 gram mascarpone met een kwart kopje poedersuiker en roer dit door met een garde tot het geheel is vermengd.
  5. Giet in een maatbeker 1,5 kopje verse slagroom met 2 zakjes vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract.
  6. Giet het slagroom/vanillemengsel langzaam bij de mascarpone en mix alles goed door met een garde, ongeveer 4 minuten lang, tot een stevige substantie ontstaat. Dit kan ook met een elektrische mixer.
  7. Breek de lange vingers in kleinere stukjes en bedek de bodem van de taartvorm hiermee. (Tip: gebruik biscuit voor de middenlaag)
  8. Giet het fruitmengsel over de lange vingers, ook goed bij de rand.
  9. Bedek het fruit met mascarpone totdat het niet meer zichtbaar is.
  10. Leg opnieuw een laag lange vingers of biscuit op het mascarponemengsel.
  11. Giet op deze laag een dikke laag fruitmengsel. Zorg ervoor dat dit goed vochtig is, zodat de lange vingers het vocht kunnen opnemen en zacht worden.
  12. Dek deze laag ook af met het mascarpone mengsel.
  13. Bedek de laatste laag met blauwe bessen.
  14. Zet de taart voor een aantal uur (of de hele nacht) in de koelkast.
  15. Geniet van jouw heerlijke taart!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart