Spaghetti met venkel en garnalen

Spaghetti met venkel en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaghetti met venkel en garnalen is een perfect gerecht voor de zomeravonden. Met sjalotten, venkel, knoflook, kerstomaten en garnalen is het een prachtige mix. Gegarneerd met peterselie, citroenrasp en -sap.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaghetti met venkel en garnalen op tafel.

  1. Pel de sjalotten, halveer over de lengte en snijd in ragfijne plakken. Verwijder het hart (harde gedeelte uit de onderkant) uit de venkel en snijd de rest in flinterdunne repen. (De harde groene stengels mogen weg, maar bewaar wel wat plukjes venkelgroen voor de garnering.) Pel de knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Halveer de peper over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper fijn. Halveer de kerstomaten.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  3. Verhit de koekenpan en laat goed heet worden. Voeg een scheutje olie en de garnalen toe en bak ze heel kort aan beide kanten, totdat ze roze kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Schep ze uit de pan en leg op een bord. Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan het bakvet van de garnalen en voeg de sjalot toe. Bak op laag vuur, totdat de sjalot wat zachter is en voeg dan de venkel toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak verder op laag tot middelhoog vuur, totdat de venkel en sjalot zacht zijn. Voeg halverwege de baktijd de knoflook en peper toe.
  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de omschrijving op het pak beetgaar. Blus de venkel en sjalot af met een scheut witte wijn en laat op hoog vuur even inkoken. Voeg de cherrytomaten en garnalen toe, hussel om en zet het vuur uit.
  5. Giet de pasta af (vang 1 kopje van het kookvocht op), laat uitlekken en voeg toe aan de venkel. Hussel om en voeg indien nodig het extra kopje kookvocht toe, als het geheel te droog is. Bestrooi met wat zout en peper.
  6. Hak de peterselie fijn en rasp de citroen. Strooi de peterselie en citroenrasp over de spaghetti en knijp er wat citroensap over. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Venkel