- 225 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met spinazie gehakt ricotta en courgette op tafel.
- Bak de spekjes uit en rul het gehakt.
- Ontdooi de spinazie en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Snijd de courgette in lange dunne plakken en bak ze in een koekenpan aan.
- Schenk een dun laagje tomatensaus in de schaal en leg er een laag courgetteplakken op.
- Meng de spinazie en gehakt samen met 3/4 bakje ricotta door elkaar en kruimel de helft van het bouillonblokje erdoor.
- Verdeel het spinazie- en gehaktmengsel over de courgetteplakken in de schaal en dek af met de overige plakken.
- Meng de rest van de tomatensaus met de andere helft van het bouillonblokje en de rest van de ricotta en verdeel het over de courgetteplakken.
- Strooi tot slot wat geraspte kaas over de schotel.
- Zet de schotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.