Bruine bonen met zoutvlees

Bruine bonen met zoutvlees

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een traditionele Surinaamse maaltijd met bruine bonen met zacht uitgekookt zoutvlees. Eerst uitkoken, dan zachtjes stoven met stukjes tomaat en gekruide ui en knoflook. Heerlijk pittig en hartig tegelijk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Zoutvlees
  • 1 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruine bonen met zoutvlees op tafel.

  1. De kip met zout en zwarte peper bestrooien.
  2. In de hete olie de stukken kip bruin bakken.
  3. Daarna de gesnipperde ui, geperste knoflook en zoutvlees meebakken.
  4. Dan de kleingesneden tomaten, tomatenketchup toevoegen en meebakken.
  5. De bruine bonen toevoegen met een glas water, de pimentkorrels, laurierblaadjes, nootmuskaat, maggi blokjes, suiker, selderij en de verse peper.
  6. Goed omscheppen en met deksel op pan de bruine bonen gaar stoven tot de saus gebonden is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen