Provencaalse ratatouille

Provencaalse ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Ra ra… ratatouille! In deze Provencaalse variant gaan aubergine, ui, knoflook, paprika, courgette, tomaten en suiker. Dan: stoven met een bouquet garni. Het gerecht wordt op smaak gebracht met basilicum. Serveer het met rijst of pasta.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Provencaalse ratatouille op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan op matig vuur.
  2. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht maar niet bruin.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak dit alles onder regelmatig roeren gedurende 2-3 minuten.
  4. Meng de courgette, tomaten en suiker erdoor.
  5. Voeg de bouquet garni toe en plaats de deksel schuin op de pan. Laat de groenten ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur.
  6. Als het gerecht na 2 uur nog erg nat is, verwijder dan even het deksel en bak de groenten nog een poosje.
  7. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de basilicum.
  8. Serveer met rijst of pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje