- 250 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Verse visburgers met lichte coleslaw op tafel.
- Maak eerst de slanke yoghurt mayo. Zet alles klaar op een werkblad. Neem een maatbeker of schaal en voeg de yoghurt en mosterd toe. Giet voorzichtig olie erbij en mix dit met de staafmixer tot een glad mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en witte wijnazijn. Zet de yoghurtmayo weg.
- Check de visfilet op graten en verwijder ze indien nodig. Hak de vis in kleine blokjes en marineer het in de citroensap. Meng het eiwit met gehakte dille, peper en zout. Laat even staan.
- Bereid de coleslaw voor. Schil de wortel en snijd in julienne en snijd de kool in dunne reepjes. Meng met 1 tl zout met je handen door elkaar. Houd 2 el van de yoghurt mayonaise apart voor op de visburgers. Giet de rest van de yoghurtmayo door de salade.
- Smelt boter in een pan. Maak met vochtige handen 2 visburgers van het vismengsel. Paneer ze voorzichtig en bak ze aan elke kant in 5 minuten bruin en gaar. Rooster ondertussen de broodjes kort in de pan zonder vet. Snijd de ui in fijne ringen en de augurken in reepjes.
- Leg kaas en een sla blad op het broodje, leg de verse visburger erop, leg daar uienringen op en doe de yoghurtmayo erop met de augurkjes. Maak het broodje dicht met de bovenkant erop. Leg op een vierkant wit bord en leg de coleslaw ernaast. Smakelijk eten!