Quiche met gerookte zalm

Quiche met gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Het perfecte gerecht voor een feestelijke lunch: een quiche met gerookte zalm, mascarpone en mierikswortel. Het romige mengsel van bloem, melk, slagroom, eieren en dille geeft dit gerecht een heerlijke smaak. Lekker smullen dus!

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche met gerookte zalm op tafel.

  1. Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking voor.
  2. Roer de mierikswortel beetje bij beetje door de mascarpone en proef af en toe om te kijken of het mengsel niet te scherp wordt.
  3. Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (Als je de vorm invet, kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
  4. Smeer de bodem in met de mascarpone en verdeel de zalm hierop.
  5. Roer de bloem, de melk, de slagroom, de eieren en de dille door elkaar en breng het op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de zalm.
  6. Bak de quiche onderin de oven op 200°C in ongeveer 45 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken