Zelfgemaakte kippen-tomaat-groentesoep uit de slowcooker

Zelfgemaakte kippen-tomaat-groentesoep uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte kippen-tomaat-groentesoep is heerlijk uit de slowcooker. Laat de smaken goed doortrekken gedurende 4 uur. De kip eruit, stukjes maken en terug in de soep. Een smaakvol resultaat!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte kippen-tomaat-groentesoep uit de slowcooker op tafel.

  1. Zet de kip en groentes, kruiden, etc. (bovenste gedeelte van de ingrediënten) op met 2 liter water.
  2. Laat ca. 4 uur trekken op de laagste stand.
  3. Haal de kip eruit en ontvel en ontbot deze. Maak er kleine stukjes van en doe terug in de soep.
  4. Doe de deksel weer op de pan, elke keer als je er iets uithaalt of erbij doet.
  5. Snijd de ui in stukjes. Bak de ui bruin in boter in een koekenpan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze mee met een beetje zout. Zorg dat het niet aanbrandt.
  6. Voeg dan de bloem toe. Roer goed door. Voeg dan 1 soeplepel bouillon van de soep die je aan het maken bent toe. Roer goed door tot het glad is. Voeg nog een soeplepel bouillon toe, zodat het wat dunner wordt samen met 1 eetlepel bruine suiker. Giet het geheel bij de soep. Roer alles goed door.
  7. Laat de soep nog ca. 1 à 2 uur garen.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep