Appel met rozijnen in bladerdeeg

Appel met rozijnen in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze heerlijke appel met rozijnen in bladerdeeg! Bak lekker op de oven of neem mee naar je camping met de skottelbraai!

25 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Appel met rozijnen in bladerdeeg op tafel.

  1. Zorg dat de plakjes bladerdeeg zo goed als ontdooid zijn.
  2. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg (Koopmans bladerdeeg: 210 graden in een heteluchtoven). Zorg alvast dat je rooster in het midden van de oven staat.
  3. Pak een springvorm of een ovenschaal. Vet deze goed in met wat boter of olie. Dit voorkomt dat je bladerdeeg vastbakt aan de schaal.
  4. Haal het velletje eraf van twee plakjes bladerdeeg en leg ze in de ovenschaal.
  5. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in kleine blokjes.
  6. Doe de blokjes appel, rozijnen, suiker en kaneel in een bak en roer goed door elkaar.
  7. Leg het mengsel op de twee plakjes bladerdeeg en houd een randje bladerdeeg over.
  8. Haal het velletje eraf van de overige twee plakjes bladerdeeg. Leg deze bovenop het mengsel en vouw de randjes van de onderste plakjes naar boven. Druk de vier plakjes bladerdeeg aan elkaar vast, zodat het een dicht geheel wordt.
  9. Kluts het ei in een beker en strijk het met een bakkwast of vork een beetje op het bladerdeeg. Dit zorgt voor een mooie bruine kleur.
  10. Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg (Koopmans bladerdeeg ca. 15 minuten).
  11. Haal de appelgebakjes uit de oven en laat ze een paar minuten staan voordat je ze serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Appel Bladerdeeg