Aardappelgratin met ansjovis

Aardappelgratin met ansjovis

Smulweb imageSmulweb

Watertandend lekker is deze aardappelgratin met ansjovis. Schil de aardappels, snijd ze in dunne plakjes en leg ze in een schaal, afgewisseld met een laagje ui-ansjovismengsel en overgoten met room. Geef het gerecht een Italiaans tintje met kaas. In de oven schuiven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met ansjovis op tafel.

  1. Schaaf de aardappels zo dun mogelijk.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smelt hierin de helft van de ansjovis op laag vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak 7-8 minuten mee.
  3. Verwarm de oven voor op 165°C.
  4. Leg een laagje aardappels in een ingevette ovenschaal, beleg met een laagje ui en ga zo door tot alles op is. Overgiet met de room.
  5. Bestrooi de gratin met de kaas en verdeel de overgebleven ansjovisjes erover.
  6. Bak de gratin 55-60 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin