Gegrilde kipsalade met verse groenten

Gegrilde kipsalade met verse groenten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gegrilde kipsalade met knoflook, pompoen en verse groenten. Maak het af met wat amandelen voor een crunchy bite. Perfect als lunch of diner op een zomerse dag!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 37.5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde kipsalade met verse groenten op tafel.

  1. Meng de knoflookpasta, olie, citroensap, citroenschil, koriander, gember en 1 tl zout.
  2. Snij de groenten en kip in stukken naar eigen wens.
  3. Leg de stukken kip en pompoen in een omrande bakplaat, besprenkel met 1/2 kop van de bovenstaande vinaigrette. Laat dit even 5 a 10 minuten intrekken.
  4. Zet de plaat in de oven en grill de kip en pompoen zo'n 20 a 30 minuten. Besprenkel 1/4 kop vinaigrette over de overige groenten en voeg deze na 10 minuten bij de kip en pompoen.
  5. Doe de rucola ondertussen in een grote kom met 1/4 kop van de vinaigrette en breng dit op smaak met wat zout en peper. Verdeel dit over 4 borden.
  6. Leg de kip en groenten over de rucola zodra deze klaar zijn en breng eventueel op smaak met extra peper, zout of citroen.
  7. Verdeel ten slotte de amandelen over het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gegrilde groenten