Bbq kreeft

Bbq kreeft

Smulweb imageSmulweb

BBQ kreeft, met knoflook, chili, citroensap en peterselie. Smeuïg gemaakt met zachte boter. Kreeft in de lengte gehalveerd en vervolgens op de grill om de buitenkant in te smeren met olie. Let op, de kreeft is al gekookt en hoeft alleen maar warm te worden. Heel even verhitten tot de botermengsel gesmolten is en smullen maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bbq kreeft op tafel.

  1. Laat de boter zeer zacht worden. Meng daar de knoflook, chili, citroensap en peterselie door.
  2. Snijd de kreeften in de lengte door, verwijder de kuit en het groene spul.
  3. Smeer met de kwast de buitenkanten in met wat olie. Breek de scharen af, smeer deze in en grill ze apart. Let op, de kreeft is al gekookt en hoeft dus alleen maar warm/heet te worden.
  4. Smeer met de bolle kant van de lepel de kreefthelften in met ruim botermengsel. Verhit op hoog vuur tot de botermengsel gesmolten is, maximaal 3-4 minuten.
eet smakelijk