Spaans gemarineerde kipspiesjes bbq tijd

Spaans gemarineerde kipspiesjes bbq tijd

Smulweb imageSmulweb

Zet de Spaanse sfeer op tafel met deze barbecuekipsateetjes. Gemarineerd in een pittige mix met paprikapoeder, chilipoeder en knoflook. Voor de ideale smaakbeleving steek je de barbecue aan: in enkele minuten gaar.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaans gemarineerde kipspiesjes bbq tijd op tafel.

  1. Maak de paprika schoon, pel de ui en knoflook en hak fijn. Doe in een beker, meng met de suiker, chilipoeder, paprikapoeder, royaal gemalen zwarte peper en 1 tl zeezout en doe er royaal olijfolie in. Pureer met de staafmixer tot een smeerbare oranje pasta.
  2. Was kipfilet, dep droog en snijd in de lengte in lange, niet te dikke reepjes. Leg deze in de zojuist gemaakte marinade. Laat afgedekt enkele uren marineren in de koelkast.
  3. Week ondertussen voldoende satéprikkers in water (tel het aantal repen filet) en rijg de gemarineerde filet in de lengte over de prikkers heen.
  4. Rooster de stokjes dan op de barbecue (grillpan kan ook) in enkele minuten gaar, niet laten verbranden, en dien op. Ze smaken heerlijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Pasta Gevogelte