Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gele mango curry op tafel.
- Snij de kipfilets in blokjes. Schil de mango's en snij deze in blokjes. Snij de bosui in ringen en snij het teentje knoflook heel fijn. Schil het stukje gember en rasp het met een fijne rasp.
- Verwarm wat olie in de wok. Voeg de gemberrasp, fijngesneden knoflook en ongeveer 2,5 eetlepel currypasta toe. Laat dit even goed warm worden en wok dit tot er een lekkere geur van de currypasta af komt. Voeg vervolgens de kipfilet toe en meng dit goed. Bak de kip onder af en toe omscheppen bijna gaar op middelhoog vuur.
- Verwarm de kippenbouillon op in een pannetje of breng 500 mL water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Doe 2/3 van de mangoblokjes in een hoge kom of in een grote maatbeker samen met de gehele inhoud van het flesje kokosmelk en pureer deze met een staafmixer tot een glad mengsel. Kook de rijst.
- Blus de kipfiletblokjes af met 100 mL kippenbouillon. Voeg het mangomengsel toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat dit 5-10 minuten doorsudderen en voeg de bosui en de overgebleven blokjes mango toe. Voeg eventueel een eetlepel suiker toe om de pittige smaak op te heffen en de saus meer in balans te krijgen.