Kip met piri piri olie

Kip met piri piri olie

Smulweb imageSmulweb

Met deze kip piri piri maak je zeker indruk op tafel. De kipbouten worden eerst in de grillpan gegaard en afgeblust met een zelfgemaakte pittige piri piri olie. Laat het geheel nog even zachtjes pruttelen voor extra smaak. Een makkelijke doch geweldige maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kip met piri piri olie op tafel.

  1. Maak piri piri olie. Neem een klein (steel)pannetje en doe alle ingrediënten bij elkaar. Verhit het pannetje op hoog vuur gedurende 10 minuten. Laat de olie afkoelen en gebruik het meteen.
  2. Maak kip piri piri. Neem de kipbouten en prik met een scherp mes gaatjes dwars door het vlees. Doe de bouten in de grillpan en schep regelmatig het vocht uit de pan. Wanneer de kip bijna gaar is, bedruip het met de piri piri olie en blijf grillen tot het helemaal gaar is en de buitenkant krokant is.
  3. Schep de kip op een bord en bedruip het voor de laatste keer met de piri piri olie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte