Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipdijfilet met pancetta champignons balsamico en honing uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verhit olie in de pan. Bak hierin de reepjes pancetta of ontbijtspek glazig. Voeg knoflook, laurierblaadjes en rozemarijn toe en bak even mee. Haal alles uit de pan en zet opzij.
- Kruid de kippendijfilet met peper en zout. Braad de kippendijfilet aan in de rest van de olie. Voeg de laurier, rozemarijn en spek weer toe.
- Verwarm de honing en meng met 3 eetlepels balsamico-azijn. Smeer de kippendijfilet in met dit mengsel.
- Plaats de kippendijfilet met de deksel op de pan in het midden van de voorverwarmde oven en laat dit 45 tot 60 minuten zachtjes smoren. Smeer regelmatig in met het honing-balsamico-mengsel en keer de kip af en toe. Voeg af en toe een scheutje water toe en leg de deksel half op de pan als er te veel vocht is.
- Voeg na 30 minuten oventijd de in vieren gesneden champignons toe aan de kip. Strooi aan het einde nog wat vers gemalen zwarte peper en zeezout over de kip en champignons. Verwijder de laurierblaadjes en rozemarijn.