Langzaam gegaarde lamskoteletjes op lage temperatuur met rodewijnsaus

Langzaam gegaarde lamskoteletjes op lage temperatuur met rodewijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle langzaam gegaarde lamskoteletjes op lage temperatuur geserveerd met rodewijnsaus zijn een culinair hoogstandje. Het gerecht is eenvoudig en snel te bereiden. Serveer de lamskoteletjes met de wijnjus en geniet in stijl.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Langzaam gegaarde lamskoteletjes op lage temperatuur met rodewijnsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 75 graden en verwarm de ovenschaal mee.
  2. Verhit olie in de koekenpan. Kruid de koteletjes met peper en zout. Bak ze snel aan beide zijden gedurende 1-1 1/2 minuut.
  3. Leg de koteletjes direct in de ovenschaal en laat ze plm. 30-45 minuten garen in de voorverwarmde oven. De tijd is afhankelijk van de dikte van de koteletjes. Hele dikke koteletjes hebben 45 minuten nodig terwijl dunne koteletjes aan 30 minuten genoeg hebben. Gewoon proberen.
  4. Bak intussen de sjalotsnippers en de knoflooksnippers glazig in de overgebleven olie in de pan.
  5. Blus af met de rode wijn. Voeg alle kruiden (tijm, rozemarijn, salie en laurier) toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het wat inkoken. Ongeveer de helft van de wijn moet overblijven. Verwijder de kruiden en breng op smaak met peper, zout en honing.
  6. Laat de koude boter al roerend zachtjes oplossen in de wijn.
  7. Serveer de lamskoteletjes met de wijnjus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees