Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper

Smulweb imageSmulweb

Deze romige koolrabisoep met groene peper is een smakelijke combinatie van zacht en pittig. Met toevoeging van slagroom en groentebouillon is dit genieten geblazen. Serveer met gehakte bieslook. Heerlijk voorgerecht waarmee je culinair voor de dag komt.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke romige koolrabisoep met groene peper op tafel.

  1. Verhit de boter in de pan.
  2. Bak hierin de sjalotsnippers en de Spaanse peper plm. 3 minuten. Regelmatig roeren.
  3. Voeg de blokjes koolrabi toe en bak 3 minuten omscheppend mee.
  4. Voeg zoveel groentebouillon toe dat de koolrabi net onder staat.
  5. Breng de soep aan de kook en laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer.
  7. Maak de soep op smaak met citroensap, peper, zout en een theelepeltje suiker.
  8. Garneer de soep met de gehakte bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente