- 100 g auberginedip
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Naanbrood met falafel auberginespread en rauwkost op tafel.
- Week de kikkererwten een hele nacht, of minimaal 4 uur, in 7,5 dl water. Laat ze uitlekken, doe ze in een keukenmachine en maal in 30 seconden fijn. Voeg de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, bakpoeder, 1 eetlepel water en zout en peper toe. Pureer alles nog 10 seconden tot het mengsel een grove massa vormt. Dek af en laat 30 minuten staan.
- Pak een eetlepel en schep daarmee een hoeveelheid van het mengsel uit de bak. Rol er met de handen een balletje van en druk daarbij het overtollige vocht eruit.
- Frituur de falafel voorzichtig met 5 tegelijk gedurende 3-4 minuten in hete olie van 180 graden Celsius. Schep de balletjes, als ze bruin zijn, met de schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken.
- Bak het naanbrood in de oven gedurende 5 minuten op 180 graden.
- Doe het brood op een bord en beleg hem speels met de falafel.
- Doe een eetlepel auberginespread aan de zijkant van het broodje en leg bovenop het brood de tomaat, komkommer, puntpaprika en de waterkers.
- Voeg nu de tomatensalsa toe en besprenkel het geheel met een kwart limoen en de extra Virgin olijfolie. Voeg naar smaak grove peper en zeezout toe.