Essence van ossenstaart met geitenkaasroom

Essence van ossenstaart met geitenkaasroom

Smulweb badgeSmulweb

De essence van ossenstaart met geitenkaasroom en noot-cêpes poeder is een waar culinair hoogstandje. Heerlijk om gasten mee te verrassen en is een regelrechte smaakexplosie. Perfect om de smaakpapillen te verwennen en indruk te maken op vrienden en familie!

120 min bereiden

soep

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 g Ossenstaart

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Essence van ossenstaart met geitenkaasroom op tafel.

  1. Zet espressokopjes warm.
  2. Bruin de ossenstaart in de oven van 250° in ongeveer 30 minuten.
  3. Bak de gesneden groenten in een beetje olie tot ze kleuren.
  4. Doe vlees, groenten en kruiden in de snelkookpan en vul af met water. Zorg dat alles geheel onder water staat, maar niet te veel. Breng aan de kook op snelkookpan stand 2 en laat zo'n 1,5 uur koken onder druk.
  5. Zeef de essence door een kaasdoek.
  6. Laat het indampen tot de gewenste sterkte in een brede steelpan, en schep er zoveel mogelijk vet vanaf. Giet het over in een hoge pan en verwijder het vet indien nodig met keukenpapier.
  7. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en verwarm al roerende op laag vuur tot het een zachte gladde structuur heeft. Zorg dat de kaas niet te warm wordt.
  9. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer met een spatel door de zachte geitenkaas. Bewaar de room op kamertemperatuur.
  10. Maal het poeder en eventuele restanten kunnen bij de ossenstaart worden gevoegd.
  11. Borstel indien nodig het eekhoorntjesbrood goed schoon.
  12. Maal de cêpes fijn in de kleine keukenmachine, eventueel 2 of 3 keer malen en daarna zeven. Meng één deel nootmuskaat met twee delen eekhoorntjesbrood.
  13. Schenk voorverwarmde espressokopjes tot driekwart vol met hete essence.
  14. Doe een flinke lepel geitenkaasroom op de essence.
  15. Bestuif met noot-cêpes poeder en serveer direct zonder lepeltje.
eet smakelijk