Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen, amandelen en amaretto is een absolute winner. De combinatie van de abrikozen en amandelen is hemels en de toevoeging van amaretto geeft deze taart een extra smaakboost. Bak hem in de oven en bestrooi hem met poedersuiker.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 35 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto op tafel.

  1. Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd de helften nog een keer door. Als je abrikozen uit blik gebruikt, laat ze dan goed uitlekken en snijd in parten.
  2. Laat de kwark uitlekken in een zeef.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand van de springvorm in en bestuif met bloem.
  4. Klop de zachte boter met de suiker met de mixer tot een cremige, lichtgele massa. Voeg één voor één de eieren toe. Klop de goed uitgelekte kwark en de amaretto erdoor.
  5. Zeef het bloem met de bakpoeder en de custard en spatel de gemalen amandelen, bloem met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en de custard door het beslag. Niet kloppen, want dan krijg je geen luchtig deeg.
  6. Doe de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel hierover de amarettini of de stukjes bitterkoek. (zie foto) Doe de rest van het beslag in de springvorm. Verdeel de abrikozen over het beslag. Verkruimel de rest van de amarettini of de bitterkoekjes over de abrikozen.
  7. Bak de taart in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten.
  8. Bestrooi de taart - na afkoelen - met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen