Andijviestamppot vegan

Andijviestamppot vegan

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vegan andijviestamppot met krokante tofu blokjes. De blokjes zijn gemarineerd in sojasaus, knoflook en paprikapoeder en gebakken in een anti-aanbakpan. De stamppot is bereid met champignons en prei en vervolgens gemengd met rauwe andijvie. Geserveerd met warme aardappelpuree en op smaak gebracht met peper en zout.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Andijviestamppot vegan op tafel.

  1. Meng in een anti-aanbakpan de sojasaus, olijfolie, knoflook en paprikapoeder. Voeg de tofu toe en schep een paar keer om zodat de blokjes bedekt zijn met de marinade.
  2. Verhit de pan op middelhoog vuur en bak de blokjes een paar minuten. Bereid ondertussen de stamppot voor.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons en prei tot ze gaar zijn. Draai het vuur laag en voeg de warme aardappelpuree en rauwe andijvie toe aan de pan. Meng tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Warm de stamppot nog even door, maar pas op dat het niet aanbrandt.
  4. Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de tofu blokjes eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vegan Andijvie stamppot