Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane mixed grill weekendhap smullen op tafel.
- Neem een RVS schaaltje en snijd al het vlees in flinke, gelijke brokken, de ui en paprika in stukjes ter grootte van het vlees. Zet apart.
- Neem dan een ander RVS schaaltje en maak marinade. Meng olijfolie met citroensap, oregano, komijn, korianderpoeder, knoflook, vers gemalen peper en zout. Leg de brokken kip en varkenshaas hier even in zodat smaken kunnen intrekken.
- Neem in water geweekte satéprikkers en rijg de diverse soorten vlees afgewisseld door de groente aan de spiesjes tot ze vol zijn.
- Neem de grillpan (of met mooi weer buiten de barbecue), leg de spiesjes erin/erop en smeer over de volle lengte rondom nogmaals in met restant marinade.
- Grill de spiesjes nu rondom mooi bruin tot alles lekker gaar is.
- Eet smakelijk.