Kip ovenschotel met aardappel en paprika

Kip ovenschotel met aardappel en paprika

Smulweb imageSmulweb

De kip ovenschotel met aardappel en paprika is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk in de oven thuis te bereiden is. Met kip, aardappels, paprika, knoflook en kruiden waan je je even in Zuid-Europa. Perfect voor een gezellig etentje!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.3 el Jumbo Tijm
  • 3 g Rijstvlokken
  • 100 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip ovenschotel met aardappel en paprika op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de kip, 1/2 tl gedroogde tijm, 1 tl zout, veel zwarte peper en 50 ml olie in een kom of plastic zak. Wrijf de kip in met deze ingrediënten en laat intrekken terwijl je de aardappels kookt.
  3. Kook de aardappels tot de schil begint te barsten, giet ze af en laat ze afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Breek de aardappels met de handen doormidden zodat ze een ruwe rand hebben. Schep er de gesmolten boter, 50 ml olie en thl zoutvlokken doorheen.
  4. Leg de aardappels in een grote ovenschaal, stop de ui, knoflook en paprika tussen de aardappels, strooi er nog een thl gedroogde tijm overheen en schep de groenten om.
  5. Leg de kip erop en strooi de takjes tijm eroverheen. Zet de schaal 1 uur in de oven en bedruip de kip halverwege de braadtijd. Controleer na 1 uur of de kip gaar is.
  6. Meng in een kom de peterselie en de rode wijnazijn en sprenkel dit over de hete kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel