Geroosterde bloemkoolsoep met kip op oosterse wijze

Geroosterde bloemkoolsoep met kip op oosterse wijze

Smulweb imageSmulweb

Deze geroosterde bloemkoolsoep met kip op oosterse wijze is een culinair hoogstandje. Zacht gebakken ui en knoflook met kruiden van koriander, gemberpoeder en komijnpoeder. Licht geroosterde bloemkool en kip maken dit gerecht compleet. Serveer met geroosterd sesamzaad en bloemkool voor de perfecte presentatie.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterde bloemkoolsoep met kip op oosterse wijze op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkool over het bakpapier (één laag) en sprenkel er wat olie over. Bak de bloemkool plm. 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool kleur begint te krijgen.
  3. Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kruiden erbij (koriander, gemberpoeder en komijnpoeder) en bak even mee tot het gaat geuren. Voeg de aardappels toe en bak deze ook even mee. Voeg het grootste deel van de inmiddels gebakken bloemkool toe, maar houd een paar mooie stukjes achter als garnering.
  4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep plm. 15-20 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kip toe aan de soep en breng op smaak met peper, zout, tabasco en worcestersaus. Garneer de soep met wat plakjes gebakken bloemkool en geroosterd sesamzaad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Gevogelte