Kalfs entrecote met gorgonzola cognacsaus

Kalfs entrecote met gorgonzola cognacsaus

Smulweb imageSmulweb

Droge en sappige kalfsentrecote boordevol smaak. Het is gekruid met peper en zout, gebakken in olie en boter. Overgoten met een smaakvolle saus van gorgonzola en cognac. Garneren met rucola om het gerecht compleet te maken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kalfs entrecote met gorgonzola cognacsaus op tafel.

  1. Droog de (kalfs-)entrecotes met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in de koekenpan.
  3. Kruid het vlees met peper en zout.
  4. Bak de entrecotes op hoog vuur aan beide kanten bruin.
  5. Zet het vuur laag. Doe de boter in de pan erbij en laat smelten. Lepel af en toe wat van de boter/olie over het vlees.
  6. Laat de entrecotes nog plm. 3-4 minuten in de pan (afhankelijk van de dikte). Het vlees mag niet meer rauw zijn en ook niet te gaar!
  7. Haal het vlees uit de pan. Verpak even in aluminiumfolie om het warm te houden.
  8. Blus de boter/olie in de pan af met de cognac.
  9. Smelt de gorgonzola op laag vuur hierin.
  10. Giet de saus over het vlees.
  11. Garneer met wat rucola (de combinatie met de rucola is heerlijk!).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas