- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Kalfs entrecote met gorgonzola cognacsaus op tafel.
- Droog de (kalfs-)entrecotes met keukenpapier.
- Verhit de olie in de koekenpan.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Bak de entrecotes op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur laag. Doe de boter in de pan erbij en laat smelten. Lepel af en toe wat van de boter/olie over het vlees.
- Laat de entrecotes nog plm. 3-4 minuten in de pan (afhankelijk van de dikte). Het vlees mag niet meer rauw zijn en ook niet te gaar!
- Haal het vlees uit de pan. Verpak even in aluminiumfolie om het warm te houden.
- Blus de boter/olie in de pan af met de cognac.
- Smelt de gorgonzola op laag vuur hierin.
- Giet de saus over het vlees.
- Garneer met wat rucola (de combinatie met de rucola is heerlijk!).