Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Rabarber-amandelcake met een knapperig amarettinilaagje op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi de vorm met ongeveer 2 eetlepels gemalen amandelen.
- Meng de rabarberblokjes met 2 eetlepels gemalen amandelen en de stukjes amandelspijs. Zet opzij.
- Klop de boter, vanillesuiker en suiker in een kom tot een lichte crème massa (ongeveer 5 minuten).
- Klop één voor één de eieren door de botermassa.
- Zeef het cakemeel (of bloem en bakpoeder) en spatel dit voorzichtig samen met de rest van de gemalen amandelen door de botermassa (niet kloppen!).
- Schep nu de voorbereide rabarberstukjes door het deeg.
- Verdeel bovenop het deeg de in grove stukjes gehakte amarettini.
- Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Test of de cake klaar is door er met bijvoorbeeld een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.
- Laat de cake afkoelen en geniet ervan!