Rabarber-amandelcake met een knapperig amarettinilaagje

Rabarber-amandelcake met een knapperig amarettinilaagje

Smulweb imageSmulweb

Rabarber-amandelcake met een knapperig amarettinilaagje, jouw gasten zullen hun vingers aflikken van deze heerlijke cake. De combinatie van rabarber, gemalen amandelen, amandelspijs en amarettini is bijzonder lekker en het is makkelijk te bereiden. Serveer deze cake bij de koffie of thee en geniet van het zomerse gevoel.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Rabarber-amandelcake met een knapperig amarettinilaagje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi de vorm met ongeveer 2 eetlepels gemalen amandelen.
  3. Meng de rabarberblokjes met 2 eetlepels gemalen amandelen en de stukjes amandelspijs. Zet opzij.
  4. Klop de boter, vanillesuiker en suiker in een kom tot een lichte crème massa (ongeveer 5 minuten).
  5. Klop één voor één de eieren door de botermassa.
  6. Zeef het cakemeel (of bloem en bakpoeder) en spatel dit voorzichtig samen met de rest van de gemalen amandelen door de botermassa (niet kloppen!).
  7. Schep nu de voorbereide rabarberstukjes door het deeg.
  8. Verdeel bovenop het deeg de in grove stukjes gehakte amarettini.
  9. Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  10. Test of de cake klaar is door er met bijvoorbeeld een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.
  11. Laat de cake afkoelen en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koffie Taart Cake Cappuccino Rabarbertaart