- 1 tl Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spanish chicken of te wel spaanse kip op tafel.
- Snijd de kip in stukken en kruid ze eventueel voor het bakken. Verhit boter in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg vervolgens ui, tomatenpuree, paprikapoeder, kipkruiden, cayennepeper en knoflook toe en laat het geheel zachtjes fruiten.
- Blus het geheel af met de bouillon en voeg de champignons toe. Week de saffraan en voeg deze toe samen met gember en laurier. Laat het geheel 1,5 uur sudderen.
- Kook de rijst met de rest van de saffraan en voeg zout, bouillon en kruiden toe naar smaak.
- Bind de saus als de kip gaar is en voeg peterselie toe. Voeg het hardgekookte ei en extra peterselie toe aan de rijst en meng goed.
- Serveer de kip met saus en rijst en eventueel een salade erbij.